聯和青年
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

您沒有登錄。 請登錄註冊

出席問題

3 posters

向下  內容 [第1頁(共1頁)]

1出席問題 Empty 出席問題 周六 7月 18, 2009 2:45 pm

Fong

關於球隊上下既出席問題,其實一直都係球隊既最大問題所在,由我接手返球隊事務開始,我係親自打俾每一個隊友直接咁問大家究竟有無心繼續踢呢隊波。不論答案係踢同唔踢都好,我都同每個人講無所謂既,唔會傷大家感情,大家都係成年人,有心繼續踢既我當然開心,亦都希望可以一齊努力攪返好隊波。就算當初真係有人答我唔想既話,我認為都唔會有咩問題,最緊要大家攪清楚,如果係既最多比賽或者其他唔預,有友賽咪搵埋一齊玩。最緊要大家知我要求既係咩,而你接唔接受呢。
睇返而家球隊呢2、3個月既運作,我自己覺得係有改善既,但係最大問題依然係大家既出席問題。其實而家球隊係通知大家有賽事方面,我覺得都做得幾好啦,球隊網頁、facebook同sms通知,再加埋電話再聯絡大家confirm,基本上一有最新賽程,我地就第一時間通知,呢方面我地已經做得比好多球隊都要好。但係球隊係呢方面,係出席呢一個問題上依然未如理想,究竟係咩原因?

2出席問題 Empty 回復: 出席問題 周六 7月 18, 2009 5:03 pm

Qoo

Qoo

友賽成日都7個8個....跑足個幾鐘....

3出席問題 Empty 回復: 出席問題 周六 7月 18, 2009 6:44 pm

Fong

其實都係一個電話,答一句去定唔去,大家都係成年人,咁簡單既野都決定唔到咩?就好似朋友幾日前約去玩,呢d就可以預定時間mark定簿,踢波就唔可以?其實預到時間到咪講聲到囉,預唔到有咩事真係唔敢答實既咪直接話唔好預住囉,等我地可以預到有幾多人到,場波踢唔踢到,真係應承左臨時有事咪通知聲囉,唔通我地唔俾有事咩。球隊唔係一、兩個人架,係全隊上下都有份,我希望大家可以俾d心落去,有d交帶

4出席問題 Empty 回復: 出席問題 周日 7月 19, 2009 12:38 am

燊仔~vincent

係咪因為我地大部份人都唔知當日收唔收到工呢..?
加上有d人又要上堂....
仲有陳仔果d又成日覆唔實~

5出席問題 Empty 回復: 出席問題 周一 7月 20, 2009 8:36 pm

Fong

我想講既係陳仔其實好有交帶,佢次次都有覆我,有時仲係主動搵我
而另外兩個解釋,我自己就覺得唔算合理,我相信返學果d一早就有日子架啦,至於返工既,我相信大家都做左野有幾年起碼,自己收工時間係點,若果有機會ot既,ot要o幾耐,我相信點都會有個預算嘛,都係一樣得咪得,唔得咪講聲我地知唔得囉,我地唔係強迫性架,我地都係想得個知字

6出席問題 Empty 回復: 出席問題 周二 7月 21, 2009 1:55 am

燊仔~vincent

咁我諗大家都會盡量配合ge///下次比賽再講一講囉~~~
大家會合作~~~睇下點先會好d ge~~

7出席問題 Empty 回復: 出席問題 周三 7月 22, 2009 1:16 am

Fong

我同阿盛佢都傾過下,睇多幾場友賽咩情況先啦,因為相對黎睇,其實比賽就少機會有咁既情況發生,睇返次次都係友賽先咁,因為初初就大家都想有多d友賽踢,咁大家可以夾下練下,但係如果情況係咁既話,我可能就唔再搵友賽喇。
始終友賽,其實我想講唔係容易搵架,大家要知我地無場紙,一定係搵人地d場去踢,但係我「阿芳」唔係大晒,唔係講聲就得。比賽唔夠人,取消都係罰錢,賽會無所謂架,但係友賽我地要同對手交代,我地唔夠人取消,人地又搵唔搵到人頂我地,又或者我地夾硬既,又踢到無癮,而且呢2樣野發生,人地下次仲會唔會搵我地,我地聯和青年個名又臭晒咁,有咩謂?
其實有d野唔係必然有,爭取返黎其實係好困難,我明白有時友賽通知大家可能比較急,但係我地都無計,我地都已經第一時間通知,始終呢樣野除左係我地自身問題之外,亦都係需要同其他球隊交代,如果情況係繼續既話,咁唯有唔搵友賽算喇,球隊係需要整體,而唔係幾個球員出席就足夠,對某d隊友可能算叫倣唔公平,但係要以整體運作為依歸,所以都要睇返整體因素喇。

回頂端  內容 [第1頁(共1頁)]

這個論壇的權限:
無法 在這個版面回復文章